Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten energie uit zonlicht om in elektriciteit en dat kan veel geld besparen. Ook is het goed voor het milieu. New Solar is onze leverancier dit jaar en is al sinds 2008 actief in de duurzame energie en heeft zich ontwikkeld tot expert in toegepaste zonne-energie. New Solar doet kleine en grote zonnepanelen projecten en onderscheidt zich door een passende oplossing te bedenken gericht op uw vraag tegen een scherpe prijs. Uw vraag en uw persoonlijke situatie zijn de basis voor het aanbod. Vraag een vrijblijvende offerte op!

Mocht u op zich wel zonnepanelen op uw woning willen, maar heeft u er op dit moment het geld niet voor (over), dan kunt u ook overwegen om gebruik te maken van de energiebespaarlening. Hiervoor is het wel nodig ook minimaal één andere maatregel te nemen, omdat zonnepanelen maximaal 75% van de aan te vragen som mogen uitmaken.

Het plaatsen van zonnepanelen op de daken is in sommige gevallen van invloed op het straatbeeld en roept bij de bewoners in onze buurten verschillende reacties op. Het is in de meeste gevallen mogelijk om zonnepanelen vergunningsvrij op het (platte of schuine) dak te plaatsen. Voor de exacte bepalingen voor het vergunningsvrij plaatsen van zonnepanelen verwijzen we naar de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/brochures/2010/07/20/zonnecollectoren-en-zonnepanelen/zonnecollectoren-en-zonnepanelen-20november2012.pdfVoor een monument dient voor zonnepanelen wel een vergunning te worden aangevraagd. In aansluiting op bovengenoemde bepalingen van de gemeente adviseren we het volgende bij het plaatsen van zonnepanelen. Het staat natuurlijk ieder vrij om hier gebruik van te maken.

  • Aan de achterkant van het huis of de schuur valt het minder op
  • Plat op het dak plaatsen valt minder op
  • Op het platte dak van de dakkapel plaatsen, onder een kleine hoek (ongeveer 10 graden)
  • Bij antraciete dakpannen: zonnepanelen in dezelfde kleur valt minder op
  • Bij een schuin dak is het boven de dakkapel plaatsen minder storend dan eronder
  • Alle zonnepalen in dezelfde richting plaatsen op het schuine dak

Kijk voor meer informatie op www.milieucentraal.nl/zonnepanelen

De geselecteerde leverancier is New Solar

Contactpersoon: Jasper Klein

Klein Landaas 4

3931 GC Woudenberg

Tel: 033-2587860

Email: info@newsolar.nl

Web: www.newsolar.nl

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte wordt mede mogelijk gemaakt door Jouw Huis Slimmer/Gemeente Utrecht.

Veelgestelde vragen zonnepanelen

Dan levert het elektriciteitsnet automatisch de hoeveelheid stroom bij die u te kort komt.

Category: Zonnepanelen

Dan levert u uw stroom automatisch aan het elektriciteitsnet. Uw huis wordt dan in feite een kleine elektriciteitscentrale.

Category: Zonnepanelen

Uiteraard leveren uw zonnepanelen ’s nachts geen stroom. Echter, dan krijgt u weer gewoon de stroom van het elektriciteitsnet geleverd.

Category: Zonnepanelen

Als de zon niet schijnt, koop je stroom van het net. Als de zon volop schijnt en je verbruikt weinig stroom, dan lever je stroom aan het net. Aan het eind van het jaar, wordt de hoeveelheid die je levert van de hoeveelheid die je verbruikt afgetrokken. Je betaalt dan alleen je netto verbruik. Dit principe heet saldering. Doordat dit principe in Nederland geldt, verdien je relatief veel aan je zonnepanelen.

Category: Zonnepanelen

De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren inderdaad hard gedaald. De mate van daling wordt echter steeds minder. Er wordt verwacht dat deze daling zich wel voort zal zetten, maar in een lager tempo. Als u nu investeert, heeft u er nu ook al inkomsten aan. Dat levert waarschijnlijk meer op dan wachten op een prijsdaling, zeker nu de salderingsregeling de komende 5 zomers nog is toegezegd door de overheid.

Category: Zonnepanelen

Volgens het regeerakkoord wordt de salderingsregeling duurzame elektriciteit in 2020 omgevormd in een nieuwe regeling. De verwachting is dat de kosten van zonnestroom zullen dalen en met dezelfde middelen meer duurzaamheidswinst geboekt kan worden. Als u nu zonnepanelen koopt, kunt u dus nog 2 jaar volledig gebruik maken van de salderingsregeling. Het nieuwe kabinet zal waarschijnlijk met een nieuwe regeling vanaf 2020 gaan komen. De algemene verwachting is dat een regeling vergelijkbaar met saldering blijft bestaan, maar dat het over de jaren langzaam iets versoberd zal worden. In onze berekeningen maken we hier al een schatting voor. Mocht het ooit helemaal afgeschaft worden, dan zult u minder verdienen aan uw stroom op momenten dat u aan het net levert. Echter, zelfs dan nog verdient u evenveel aan alle stroom die u aan uzelf levert. U blijft dus te allen tijde verdienen aan zonnepanelen. Ons advies is om, als u het geld er voor heeft, nu te investeren en vooral de komende 2 meest zekere jaren tot en met 2020 nog mee te pikken.

Category: Zonnepanelen

De beste richting is uiteraard Zuid. Ligging op Oost en West gaan ook nog prima. Panelen op daken op West-Noord/West (wat voorkomt in onze wijken) leveren iets minder op, maar hebben nog steeds een positief rendement. Alleen panelen op Noord zijn af te raden, vanwege de lage opbrengst.

Category: Zonnepanelen

Ja, zonnepanelen zijn nu al rendabel in Nederland. Geld investeren in zonnepanelen heeft een vergelijkbaar rendement als een spaarrekening met ongeveer 6% rente (bron: Milieu Centraal)

Category: Zonnepanelen

Load More