Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten energie uit zonlicht om in elektriciteit en dat kan veel geld besparen. Ook is het goed voor het milieu. New Solar is onze leverancier dit jaar en is al sinds 2008 actief in de duurzame energie en heeft zich ontwikkeld tot expert in toegepaste zonne-energie. New Solar doet kleine en grote zonnepanelen projecten en onderscheidt zich door een passende oplossing te bedenken gericht op uw vraag tegen een scherpe prijs. Uw vraag en uw persoonlijke situatie zijn de basis voor het aanbod. Vraag een vrijblijvende offerte op!

Mocht u op zich wel zonnepanelen op uw woning willen, maar heeft u er op dit moment het geld niet voor (over), dan kunt u ook overwegen om gebruik te maken van de energiebespaarlening. Hiervoor is het wel nodig ook minimaal één andere maatregel te nemen, omdat zonnepanelen maximaal 75% van de aan te vragen som mogen uitmaken.

Het plaatsen van zonnepanelen op de daken is in sommige gevallen van invloed op het straatbeeld en roept bij de bewoners in onze buurten verschillende reacties op. Het is in de meeste gevallen mogelijk om zonnepanelen vergunningsvrij op het (platte of schuine) dak te plaatsen. Voor de exacte bepalingen voor het vergunningsvrij plaatsen van zonnepanelen verwijzen we naar de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/brochures/2010/07/20/zonnecollectoren-en-zonnepanelen/zonnecollectoren-en-zonnepanelen-20november2012.pdfVoor een monument dient voor zonnepanelen wel een vergunning te worden aangevraagd. In aansluiting op bovengenoemde bepalingen van de gemeente adviseren we het volgende bij het plaatsen van zonnepanelen. Het staat natuurlijk ieder vrij om hier gebruik van te maken.

  • Aan de achterkant van het huis of de schuur valt het minder op
  • Plat op het dak plaatsen valt minder op
  • Op het platte dak van de dakkapel plaatsen, onder een kleine hoek (ongeveer 10 graden)
  • Bij antraciete dakpannen: zonnepanelen in dezelfde kleur valt minder op
  • Bij een schuin dak is het boven de dakkapel plaatsen minder storend dan eronder
  • Alle zonnepalen in dezelfde richting plaatsen op het schuine dak

Kijk voor meer informatie op www.milieucentraal.nl/zonnepanelen

De geselecteerde leverancier is New Solar

Contactpersoon: Jasper Klein

Klein Landaas 4

3931 GC Woudenberg

Tel: 033-2587860

Email: info@newsolar.nl

Web: www.newsolar.nl

Het aanvragen van een vrijblijvende offerte wordt mede mogelijk gemaakt door Jouw Huis Slimmer/Gemeente Utrecht.

Veelgestelde vragen zonnepanelen

[ultimate-faqs include_category=’zonnepanelen’ ]