Verduurzaam je woning zonder gedoe

Energieke Buren is een enthousiaste groep van 6 bewoners uit Oog in al en Utrecht Noordoost, die willen bijdragen aan het verduurzamen van de woningen in Utrecht. Iets wat ooit in 2012 in Tuindorp begon, is inmiddels uitgegroeid tot een initiatief dat dit jaar naast naar heel Utrecht Noordoost ook naar Oog in Al, Hoograven en Rivierenwijk is uitgebreid.

Het voorwerk is al gedaan

Spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen kun je heel makkelijk aanschaffen door gebruik te maken van de collectieve aanbiedingen van Energieke Buren. Het meeste voorwerk hebben ze uit handen genomen. Op basis van een aanbesteding hebben ze 3 betrouwbare en voordelige bedrijven geselecteerd. En dat doen ze allemaal volledig vrijwillig, zonder enige vorm van inkomsten.

Maritt van Gulick uit Tuindorp: “We hebben zelf reeds dit soort maatregelen naar grote tevredenheid uitgevoerd en willen graag anderen in Utrecht helpen om ook deze stap te nemen.“

Een vrijblijvende offerte met één muisklik

In December en Januari komen er weer 3 informatieavonden. “Meestal worden we overspoeld met vragen. Het is bijzonder motiverend om, met de kennis alle Energieke Buren samen, deze mensen een stap verder te kunnen helpen”, zegt Matthijs Kok (wonend in Oog in Al).

Voor mensen die de avonden gemist hebben:  geen nood! U kunt via de website van Energieke Buren de presentatie van deze avond downloaden. Tevens kunt u vragen stellen aan ze via info@EnergiekeBuren.nl. Thijs van Lieshout uit Oog in Al voegt toe: “Tot eind maart kun je ook direct via onze website met één muisklik een vrijblijvende offerte aanvragen inclusief een gratis huisinspectie voor de geschiktheid voor deze maatregelen. Hoe laagdrempelig wil je het hebben?”.

Trots!

Totaal zijn er tot vorig jaar maar liefst 737 duurzame maatregelen via Energieke Buren gerealiseerd. Op bijgaande kaart vindt u een overzicht van deze maatregelen (rood = spouwmuurisolatie, blauw = zonnepanelen, groen = vloerisolatie). Hans ter Rele (uit Tuindorp): “Als we naar die kaart kijken zijn we enorm trots … en zien we dat er nog steeds veel meer te doen valt. Daarom gaan we ook dit jaar weer door met de actie. Ook in Oog in Al dus.”

En … het levert je geld op.

Investeren in het verduurzamen van je woning loont. Het is veel beter dan je geld op een spaarrekening zetten. Bij spouwmuurisolatie is het vergelijkbaar met 10% rente op een spaarrekening, bij vloerisolatie 7% en bij zonnepanelen 6 %. Verder kan je spouwmuurisolatie bv al voor ongeveer 850 euro aanbrengen in veel woningen.

“Je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je niet meedeed” aldus een buurtbewoner die eerder deelnam.

Interesse?

Kijk eens verder op deze website of stuur een mail naar info@EnergiekeBuren.nl