Vloerisolatie

Mensen met vloerisolatie zijn daar erg tevreden over. Het zorgt voor meer comfort in huis en bespaart energie. Het is goed voor het milieu om de vloer van je begane grond te isoleren. Na vloerisolatie gebruik je op jaarbasis gemiddeld ruim 300 m3 minder gas. Dat scheelt ruim 200 euro per jaar op je energierekening en minder CO2-uitstoot. Een geïsoleerde vloer is niet alleen minder koud aan je voeten, je huis is ook gelijkmatiger warm en je hebt minder snel last van vocht vanuit de kruipruimte. Milieucentraal heeft berekend dat investeren in spouwmuurisolatie ongeveer hetzelfde rendement heeft als je geld op een spaarrekening van 7% zetten.

Vloerisolatie kost voor een gemiddelde tussenwoning bij benadering rond de € 1600. U kunt tegenwoordig ook een aantrekkelijke lening hiervoor afsluiten via de Energiebespaarlening . Vloerisolatie is aan te brengen als je een kruipruimte onder de vloer hebt. Het is normaliter binnen 1 dag klaar.

Wilt u graag weten wat het u precies kost? Vraag een vrijblijvende offerte op!
De contactpersoon maakt een afspraak met u voor een bezoek en inspectie. Daarna ontvangt u de offerte voor uw situatie.

De geselecteerde leverancier is Vreedeveld Isolatie BV

Contactpersoon: Renate Vreedeveld

E-mail: info@vreedeveldisolatie.nl

Tel:  (055) 301 36 53

Vermeld bij uw aanvraag altijd uw telefoonnummer waar u overdag te bereiken bent.

Veelgestelde vragen vloerisolatie

Ja, de kruipruimtes in onze wijken zijn grofweg tussen de 40 en 70 cm. Deze zijn dus bijna allemaal hoger dan de minimaal benodigde hoogte

Category: Vloerisolatie

De kruipruimte moet minimaal 30 cm hoog zijn. Uiteraard moet de kruipruimte ook een zogenaamd mangat hebben, waar net een persoon doorheen moet kunnen.

Category: Vloerisolatie

De temperatuur van de vloer zal als gevolg van het aanbrengen van vloerisolatie zeker enige graden warmer worden. Het is niet zeker dat u dit verschil direct zelf merkt. Sommigen merken het en sommigen merken het niet. Verwar het niet met vloerverwarming, waarbij de vloer actief verhit wordt. Tegelvloeren zullen nog steeds relatief koud aanvoeren, hoewel ze wel iets warmer zullen zijn dan voorheen, omdat de tegels zelf de warmte uit uw voeten nu eenmaal goed geleiden. Aanzienlijk beter dan hout bv.

Category: Vloerisolatie

Wat er vooral isoleert is de stilstaande lucht die in de Tonzon matten zit. Zoals overal, gaat ook in de Tonzon matten, de warme lucht boven in zitten en de koude lucht onderin. Omdat bij vloerisolatie het zo is, dan het koude deel (de kruipruimte) onder zit en het warme deel (de vloer) boven, is die lucht verdeling in de Tonzon matten dus heel stabiel. Er vind daardoor geen luchtstroming plaats. En stilstaande lucht is een perfect isolatie materiaal.

Category: Vloerisolatie

Ja, want de Tonzon wordt tussen de balken aangebracht. De onderkant van de balken kan dan nog ademen.
Bij de delen van de vloer die van beton zijn, wordt de Tonzon wel over de hele vloer aangebracht.

Category: Vloerisolatie

Load More