Kan ik problemen krijgen door vochtvlekken op mijn muur na het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Nee. Een vochtvlek zou in beginsel kunnen ontstaan doordat er woonvocht (van onze adem en van koken bv) neerslaat op koude delen in de muur. Om de volgende redenen zal dit niet optreden. De isolatie wordt gelijkmatig en onder hoge druk aangebracht. Daardoor zit er overal isolatie en ontstaan er geen koude vlekken.

Dan zouden er in theorie nog verbindingen (zogenaamde koude-bruggen, zoals specieresten) tussen de binnenmuur en de buitenmuur kunnen zijn, via welke koude plekken op de binnenmuur ontstaan. Echter, voordat Takkenkamp een offerte uitbrengt aan u, zullen ze met een camera (middels het boren van een klein gaatje dat ze ook weer dicht maken) uw muur inspecteren hierop. De spouwmuur wordt alleen geïsoleerd als er geen sprake is van koudebruggen.

Het maakt sowieso niet veel uit voor het afvoeren van uw woonvocht of u al dan niet spouwmuurisolatie heeft. Bij een niet geïsoleerde spouw, wordt slechts ongeveer 3% van uw woonvocht door de muur heen naar buiten afgevoerd. 97% gaat dus via kieren of uw natuurlijke of mechanische ventilatie systeem. Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie vervalt dus alleen maar die 3%. Dat maakt dus bijna niets uit. Zowel met als zonder spouwmuurisolatie is het van belang dat uw huis goed geventileerd is. Takkenkamp is een gecertificeerd bedrijf die 10 jaar garantie op de kwaliteit van de isolatie geeft. Uniek
aan de Energieke Buren aanbieding van Takkenkamp is dat, mochten er onverhoopt toch vochtplekken ontstaan als gevolg van de spouwmuurisolatie, Takkenkamp niet alleen de isolatie zal herstellen, maar ook de kosten voor het verwijderen en overschilderen van zulke vochtplekken voor hun rekening zullen nemen.
Binnen de 4 jaar dat wij deze campagne voeren, is dit echter nog niet voorgekomen. Takkenkamp durft
deze 10 jarige garantie ook aan te bieden, omdat hun ervaring is dat dit überhaupt niet voorkomt.