Pieter Sprenger

Snelle afwerking, 

geen rommel of nazorg!

Pieter Sprenger (38 jaar) woont met zijn vriendin Nienke Langerak (38 jaar) sinds een jaar in Tuinwijk. Hiervoor woonden ze in Tolsteeg. Hij werkt als consultant. Vorig voorjaar hebben zij vloer- en spouwmuurisolatie aangeschaft.

Zonder Energieke Buren geen spouwmuurisolatie!

“We zijn hier in februari 2016 komen wonen. Vrij snel daarna kwam de folder van Energiek Tuindorp door de bus. We zijn naar een informatieavond gegaan, dat vonden we heel helder, en toen hebben we ons meteen ingeschreven. Je zou een dief van je eigen portemonnee zijn als je niet meedeed. Bovendien hadden wij zonder dit project nooit spouwmuurisolatie kunnen krijgen, want wij hebben te weinig muuroppervlakte, onze hele achterpui is van glas. Dan is het, kostentechnisch, niet de moeite om langs te komen, maar door het collectieve project konden we toch meedoen.

Prettige mensen

Dit is echt een mooi moment om mee te doen. Voor ons is dit een investering in duurzaamheid, voor het milieu, maar ook de lagere kosten spelen natuurlijk een rol. Het is bij ons lastig meetbaar wat het verschil in energiekosten zal zijn, omdat we de isolatie vrij snel na de verhuizing hebben laten aanbrengen, maar het loont zeker. De leveranciers waren prettig om mee te werken. Snelle afwerking (ze waren beiden binnen een dag klaar) en geen rommel of nazorg.

Liever geen koffie

De mannen voor de spouwmuurisolatie waren met zijn tweeën en echt op elkaar ingespeeld. Eén boorde de gaten, de ander spoot de wol erin. Daarna werden de gaten (bijna) onzichtbaar gedicht. Als je het niet weet, zie je niet dat er iets aan de muur is gedaan. Heel efficiënt dus. De man die de vloerisolatie kwam leggen was ook heel praktisch. Ik vroeg “Wil je koffie?’ Hij: “Nee, dank u, dan moet ik naar het toilet, en dat is niet zo handig als je daar beneden ligt!”

(geplaatst: Maart 2017)

Nog een interview?

Lees het verhaal van Fianne Stroeken of het verhaal van Jilles van Zinderen of het verhaal van Michel Jansma