Fianne Stroeken

Waarom zou je het niet doen? 

Fianne Stroeken (46 jaar) woont met Dirk van de Ven (46 jaar) en hun twee kinderen, van 12 en 14 jaar, in Tuindorp. Fianne heeft een eigen bedrijf in vitaliteitsadvies. Vorig jaar hebben zij spouwmuurisolatie in hun huis aangebracht met Energiek Tuindorp.

 

Plezierige sfeer

“Dirk ging vorig jaar naar een informatieavond van Energiek Tuindorp en was meteen enthousiast. Het was een plezierige sfeer, niet pusherig, en heel informatief. Mensen zijn altijd bang dat spouwmuur-
isolatie de ventilatie beperkt, maar daar hoef je met de huidige materialen niet meer bang voor te zijn. En dat konden ze helder en informatief uitleggen. Maar enfin, het collectief heeft een zeer scherpe deal gesloten en daar valt echt niets op aan te merken! Het kostte ons totaal nog geen 500 euro!

Zo kan het ook

Ik vind het ook wel echt belangrijk om te doen wat je kan doen, om energie te besparen. Laten we zuinig zijn op onze planeet. En als je dan ook nog geld kan besparen en je comfort kan verhogen! Dat is toch mooi?! Wij hadden al in een eerdere fase vloerisolatie aan laten brengen, en onze energie
kopen we in via Vandebron. We kiezen er zelf niet voor om zonnepanelen op ons dak te leggen, maar zo kan het ook, een soort AirBnB voor groene stroom. Je kan bij Vandebron kiezen uit windenergie, zonne-energie, bio-energie en water. Het leuke is dat je dan ook echt kan uitkiezen bij wie je je energie wil afnemen. Van de zonnepanelen van Boer Harms uit Groenekan, bijvoorbeeld.

Toch nog een gat

Toen de spouwmuurisolatie gedaan was, zagen we nog een gat in de muur. Verder was alles netjes dichtgemaakt. We dachten dat ze dat ene gat vergeten waren dicht te maken, dus snel gebeld. En de mannen waren nog in de buurt aan het werk, dus kwamen snel langs. Als extra service hebben ze deze ook gedicht.Maar het bleek een oud gat te zijn, had er niets mee te maken!

Spouwmuurisolatie is snel gedaan (nog geen halve dag) en je ziet er niets van. Na afloop wordt alles netjes opgeruimd, het zijn vriendelijke mensen. En dan levert het ook nog gegarandeerd een mooie energiebesparing op. Dus waarom zou je het niet doen?”

(geplaatst: Maart 2017)

Nog een interview?

Lees het verhaal van Michel Jansma of het verhaal van Jilles van Zinderen of het verhaal van Pieter Sprenger.